I dag vil jeg komme med et tips som er bra for både miljøet og lommeboken din. Nemlig den delen av matbutikken din hvor det legges varer som snart går ut eller har gått ut på dato. Her finner du ofte mange spennende varer til 50 %, og kan spare mye penger. Ofte finner jeg matvarer i denne kassen som jeg ikke kommer på å kjøpe selv. Som i dag. Da fant jeg en vegetarisk kvernet deig til 19 kr. Det finnes flere typer slike deiger på markedet. Denne var saftig og veldig god på smak, men inneholdt eggehvite, så den er ikke for de som spiser rent plantebastert. Kjekt å prøve nye ting synes jeg, og derfor digger jeg utgått-kassa på nærbutikken min. Denne bolognesen gir masse smak av krydder og hvitløk. 

Vegetarisk bolognese

3 porsjoner

Du trenger: 

  • 150 gram linsepasta
  • 400 gram kvernet deig
  • 1 stor gulrot
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss tørket basilikum
  • 1/2-1 ts tørket knust chili (evt. chiliflak)
  • salt og pepper
  • 1 boks hermetiske tomater
  • grønn salat, f. eks. ruccola eller feldtsalat


Slik gjør du:

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Finhakk løk og hvitløk, og rasp gulroten. 

Begynn med å frese løk og hvitløk i litt olje et par minutter, tilsett deretter gulroten og fres videre til løken er blank og myk. Tilsett den kvernede deigen og krydderet, og stek på medium varme til alt er gjennomvarmt. Tilsett hermetiske tomater og la det putre i noen minutter. Smak til med salt og pepper. 

Server med en grønn salat, og evt. parmesan på toppen dersom du spiser ost.