Suppe med grønnsaker og kjøtt er en skikkelig deilig, varmende høstsuppe. Helt nydelig på de kalde ettermiddagene vi har nå om dagen. Fyr opp i peisen og lag denne gode suppen en dag du har litt tid, kjøttet trenger nemlig litt koketid, ca. 1 times tid.

Suppe med grønnsaker og kjøtt

4 porsjoner

Du trenger:

  • 1 kålrot (ca. 550 gram)
  • 1 purre
  • 1 gul løk
  • 5 poteter
  • 5 gulrøtter
  • ca. 1 kilo høyrygg med bein
  • litt smør/margarin til steking
  • ca. 2 liter vann + buljongterning/fond
  • salt og pepper
  • evt. brød eller rundstykker til servering

suppe med grønnsaker og kjøtt

Slik gjør du:

Brun kjøttet (hele stykket med bein) i litt smør, noen minutter på hver side på medium til sterk varme. Tilsett vannet (hold igjen på noen desiliter).

Kok opp og fjern skummet som legger seg på toppen underveis. Kok kjøttet i 45-60 minutter til kjøttet er mørt. Ta så ut kjøttet av gryten. Smak litt på vannet, og dersom du ønsker mer smak på kraften kan du ha i buljongterning/fond.

Tilsett grønnsakene og potetene i vannet, og i mens grønnsakene koker kutter du opp kjøttet i terninger. Når grønnsaksbitene er nesten møre tilsetter du kjøtterningene i suppen. Ha i mer vann dersom du ønsker.

Suppen er ferdig når grønnsaksterningene er møre. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med godt brød eller rundstykker til.

suppe med grønnsaker og kjøtt

Prøv også disse suppene.