Virkelig en superpizza! Den proteinrike bunnen er nemlig laget av blant annet spinat og kikertmel. Med nydelig topping på er dette en pizza som både er hverdag og helg verdig. Ikke vær redd når du leser ingredienslisten, denne smaker skikkelig godt. Lover! 🙂

Superpizza med spinat- og kikertbunn og pepperoni

6-7 minipizzaer (til 3 personer)

Du trenger:

Pizzabunn:

  • 3 dl kikertmel/gram flour (kjøpes på internasjonal matbutikk)
  • 2,5-3 dl vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 egg
  • 50 gram fersk spinat (3 gode håndfuller)
  • 1/2 ts salt
  • 3 ts oregano
  • litt pepper

Enkel pizzasaus:

  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ts oregano
  • 1/2 ts pepper
  • 4 ss tomarpuré
  • 2 ss sukkerfri ketchup
  • 3 ss vann

Topping:

  • 130 gram pepperoni
  • 220 gram revet mozzarella
  • 2 sjalottløk
  • 1 spisspaprika

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene til pizzabunnen i en blender eller med en stavmikser. Dersom du har god tid så bruker du 3 dl vann og lar røren stå i 30-60 min. Dersom du ikke har tid til det bruker du litt mindre vann, ca. 2,5 dl. Det blir best resultat dersom du lar den svelle litt, men det går helt fint uten også. Du kan også droppe egget hvis du vil. Hell blandingen i en varm stekepanne med litt smør, og stek pizzabunnene som pannekaker.

Press hvitløk og rør sammen alle ingrediensene til pizzasausen. Kutt opp sjalottløk og paprika i ringer.

Legg pizzabunnene på en rist med bakepapir. Smør ca. 1 ss pizzasaus utover hver bunn, topp med ost, pepperoni, løk og paprika. Stek på 225 grader i ca. 10-12 min.