Spinatsuppe med herlig grønnfarge, og enda herligere smak. Inneholder stort sett bare grønnsaker, og litt matfløte som gjør suppen mild og rund. Med ristede gresskarkjerner på toppen, og gode grove rundstykker til har du en varmende, mettende, sunn og digg middag.

Super spinatsuppe

4 porsjoner

Du trenger:

  • 1 stor gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 purreløk
  • 1/2 sellerirot
  • 1 pastinakk
  • 1/2 blomkål
  • 200 gram fersk spinat
  • 1,3 liter vann + grønnsaksbuljong eller grønnsakskraft
  • 2 dl matfløte
  • salt og pepper
  • gresskarkjerner

Slik gjør du:

  • Fres løk, hvitløk og purre i litt rapsolje i en gryte til løken er blank og myk. Skyll og kutt opp sellerirot, pastinakk og blomkål og ha i gryten sammen med spinat, og la surre i et par minutter til. Tilsett deretter vann og buljongterning eller kraft, og kok opp. Når grønnsakene er møre kjører du suppen du en stavmikser til den er jevn. Tilsett matfløte og smak til med pepper, og evt. litt salt.
  • Ha ønsket mengde gresskarkjerner og litt havsalt i en tørr panne på medium varme. Rør litt i pannen, og rist i noen minutter til de er varme. Lukter litt som popcorn når de er ferdige (eller er det bare meg?).

Server suppen toppet med gresskarkjerner og gjerne med rundstykker med cottage cheese eller kokt egg til.

spinatsuppe