Nå er det snart påske, og påskeforberedelsene er i gang. Har du tenkt å lage noe godt til påskeegget kan jeg anbefale sunne sjokoladekuler med mykt fyll. Konsistensen minner litt om som et av de påskeeggene hvor du spiser melkefyllet med skje, bare disse har deilig smak av valnøtter og lønnesirup. Har du spist noe med smak av «maple walnut», så skjønner du at dette er godt! I fjor sommer befant jeg meg i Japan og gradestokken viste over 40 grader de fleste av dagene. Da ble det en daglig greie med en Starbucks-pause (alltid iskaldt inne på Starbucks), en maple walnut cookie og en iskaffe. Ah, gode tider. Og lengselen etter maple walnut cookies har vært der siden. Disse kulene ble til under en maple walnut cookies craving, og kommer til å bli laget hyppig til lørdagsgodt fremover. Nå til påskeegget.

Og du? Ikke bli skremt av hvite bønner i fyllet, det gir en kremet konsistens, men valnøttene og lønnesirupen tar over smaken. Og så sunt da 😉

Sunne sjokoladekuler med mykt fyll av valnøtter og lønnesirup

ca. 20-25 stk

Du trenger:

  • 120 gram hvite bønner (fra kartong)
  • 115 gram valnøtter
  • 2 ss havregryn
  • 4 ss lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver (kan droppes)
  • en klype salt
  • 70 gram mørk sjokolade (over 70%)

sunne sjokoladekuler

Slik gjør du:

Skyll bønnene i kaldt vann. Kjør bønner, havregryn, lønnesirup, vanilje, salt og ca. 100 gram av valnøttene med en foodprosessor til alt blir en jevn masse. Smak til med lønnesirup om du ønsker de søtere. Ha deretter i resten av valnøttene og kjør raskt et par ganger med foodprosessoren til de blir grovhakket i blandingen. Rull små kuler av deigen, ca. 20-25 stk. Sett kulene i fryseboksen i en halvtimes tid.

Smelt sjokoladene over et vannbad. Pass godt på at den ikke blir for varm, og at det ikke kommer vann ned i sjokoladen.

Dypp de kalde kulene i den smeltede sjokoladen, og rull rundt slik hele kulen blir dekket. Bruk to teskjeer. Sett kulene på en tallerken, og la sjokoladen stivne i fryseboksen.

Hvis du ikke skal spise de med en gang kan du oppbevare de kaldt, helst i fryseboks. Ta de opp 10 minutter før du skal spise, så blir fyllet mykt og deilig igjen.

sunne sjokoladekuler

sunne sjokoladekuler

For flere oppskrifter på sunt søtt trykk her.