Sunne amerikanske pannekaker som er både luftige, søte, tykke og digg. Alt det du vil at en amerikansk pannekake skal være. Piskingen av egg og banan gjør disse supertykke og luftige, og det helt uten mel. De er både glutenfri og melkefri, og er bare skikkelig gode. Må prøves! I tillegg er de veldig proteinrike, fiberrike og har masse god næring. Supert som frokost, i matpakken eller som kveldsmat.

Sunne amerikanske pannekaker

5 stk

Du trenger:

  • 1 banan
  • 1 egg
  • 40 gram kikertmel/gram flour (finnes i internasjonale butikker)
  • 1 ts kanel
  • 2 ts bakepulver
  • smør til steking
  • lønnesirup eller noe annet godt på toppen (bær, bananskiver, syltetøy, brunost etc.)

 

sunne amerikanske pannekaker

Slik gjør du:

Skill eggehviten fra eggeplommen. Pisk eggehviten stiv med en håndmikser, og tilsett så eggeplomme og banan (delt i 5-6 biter) og pisk videre til en luftig konsistens. Tilsett kikertmel og kanel og pisk forsiktig til alt er blandet.

Ha litt smør i en stekepanne på medium varme. Ha ca. 1,5 ss med røre per pannekake, og stek små tykke amerikanske pannekaker. Når det begynner å boble på toppen av pannekaken, og den har blåst seg godt opp, så snur du den og steker på andre siden.

sunne amerikanske pannekaker

NYT – dette er sunne amerikanske pannekaker på sitt beste. Prøv også bananpannekaker med mandelsmør.