I går holdt jeg mitt aller første foredrag, og temaet var livsstilsendring. Det var så utrolig gøy! Stod på scenen sammen med fysioterapeut og blogger Lars Zachariassen, og ei flott dame han har trent med i over ett år som delte av sine erfaringer. Vi pratet om trening, ernæring og endringsprosessen rundt livsstilsendring. Mitt mål med denne bloggen er å inspirere deg som leser til et bra kosthold gjennom oppskriftene mine. Jeg har så lyst til å fremme god, sunn, smart mat – og ikke minst balanse. Noen ganger er det den sjokoladekaken med sukker, hvitt mel og smør, mens andre dager er det greit med en sunnere variant. Og det var også mitt tips i går. Ikke tenk at du skal kutte ut alt som er godt, men at du av og til kan bytte ut. Det er mulig å lage sunn kosemat! Jeg nevnte da en brownies med bønner, og bananis av frossen banan. Jeg så at noen rynket på nesen, men jeg lover – det smaker SÅ godt. Da får du ikke bare nytelse i god mat, men også masse næring i nytelsen.

Her har jeg samlet noen av mine favorittoppskrifter på «sunn kosemat», og det kommer mye mer på bloggen fremover. Klikk på tittelen eller bildet for å komme direkte til oppskriften.

Brownies med bønner og dadler

sunn kosemat

Blondies av grønnsaker

sunn kosemat

Snickers bliss balls

sunn kosemat

Havrevafler med cultura

sunn kosemat

Bananbrød med søtpotet og krydder

Banan- og havremuffins med valnøtter og sjokoladebiter

sunn kosemat

For flere oppskrifter gå til kategorien sunnere kos til hverdag og helg. 

 

Et par tips til superraske varianter av sunn kosemat:

  • Frys druer og mango (finnes allerede ferdigfryst). Smaker så godt, akkurat som sorbet inni når de er fryst.
  • Mango og jordbær sammen med naturell yoghurt, valnøtter og litt honning.
  • Kakao laget med f.eks. sukrin gold i stedet for sukker.
  • Kutt opp en banan og ha litt peanøttsmør på. Eller enda bedre: ha det i en potetlompe, brett den og stek i et vaffeljern.
  • Lag favorittsmoothien din med litt mindre væske slik at du kan spise den med skje. Topp med f.eks. nøtter, frø, kokosflak, oppskjæret frukt eller granola.
  • En skål med denne granolaen (lenke) og melk eller naturell yoghurt føles også som skikkelig kosemat. Smaker litt som den duoyoghurten med sjokoladesmak dersom du blander den i yoghurt. NAM!