Skal du ut på søndagstur, men mangler turmat? Da er denne oppskriften på (tilsatt) sukkerfrie havrekjeks perfekte! De tar både kort tid, og ingrediensene er sannsynligvis noe du har hjemme. Fyllet kan varieres etter hva du har i skapet. Kan også nytes til frokost eller kveldskos, helt nydelig med brunost på.
Sukkerfrie havrekjeks på 1-2-3
12 stk
Du trenger:
- 1 banan
- 1 egg
- 50 gram havregryn
- 10 gram chiafrø (evt. linfrø)
- fyll: 2 ss rosiner, 1 ss revet kokos, 1 ss svarte sesamfrø, 2 ss hakket hasselnøtter (bruk det du har av nøtter, frø eller tørket frukt i ca. denne mengden)
- 2 ts bakepulver
- 2 ts kardemomme
- 2 ts kanel
Slik gjør du:
Mos bananen med en gaffel og bland i egg, havregryn, chiafrø, bakepulver, kanel, kardemomme og det du har av ønsket fyll. La røren stå i ca. 10 min. Bruk en spiseskje og legg klatter utover et bakebrett, trykk de ned med skjeen og form til en rund kjeks.
Stek på 180 grader i ca.. 15-20 min. Avkjøl på rist. Smaker best samme dag 🙂
Boller er også nydelig turmat. Prøv denne oppskriften med vaniljekesam.