Stekt torsk med søtpotetpuré og aspargesbønner er en rask, enkel og god hverdagsmiddag. Torsk blir så god hvis du steker den i pannen, og passer på at du ikke oversteker den. Som alle mine oppskrifter tar denne kort tid, spesielt hvis du kutter søtpoteten i små biter før du koker den. Jeg håper du kjenner på at mat ikke trenger å være så avansert, eller at du må handle halve butikken for å kunne lage et godt og sunt måltid.

Stekt torsk med søtpotetpuré og aspargesbønner

3 porsjoner

Du trenger:

  • 3 torskefileter (du kan bruke både fersk eller en som har vært fryst – ta den da opp dagen før og tin den i kjøleskapet)
  • 2 store søtpoteter
  • 1/2 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 300 gram frosne aspargesbønner
  • smør til steking
  • salt og pepper
  • en spiseskje creme fraiche

 

Slik gjør du:

Skrell søtpoteten og skjær den opp i små terninger. Skrell en halv løk, del den i to og og ha oppi sammen med hele skrelte hvitløksfedd og søtpotet i gryta. Kok i ca. 5-10 min til søtpotetene er møre. Koketid kommer an på størrelse på potetbitene. Hell av vannet. Stavmiks alt sammen med creme fraiche til puré, smak til med salt og pepper.

Ha smør i en panne, la panna bli varm før du har i fisken. Stek torsken på middels varme til den flaker seg. Ca. 2-3 min hver side. Krydre med litt salt og pepper.

Kok opp lettsaltet vann. Ha frosne aspargesbønnene i det kokende vannet, ca. 3 min. Avkjøl gjerne i iskaldt vann for å beholde crunchen.

Stekt torsk med søtpotetpuré

Trykk her for flere fiskeoppskrifter.