Hverdagsmaten skal aller helst være rask og enkel, uten at det går på bekostning av smak. Kan du steke en laksefilet og kutte opp litt grønnsaker, så fikser du denne middagen på under 15 min. Du trenger også få ingredienser, nesten alle fikk plass i tittelen. Tilsetter du en en god olivenolje, og litt krydder så har du egentlig det du trenger. Laks med mango, spirer, fetaost og brokkoli – men oppskrift skal du få.

Stekt laks med mango, spirer, fetaost og brokkoli

Du trenger:

  • 3 laksefileter
  • 1/2 stor eller 1 liten brokkoli
  • 1/2 pakke spirer (f.eks. alfalfaspirer)
  • 1 mango
  • 3 ss fetaost, blokk
  • litt god olivenolje, gjerne med chili, basilikum eller annen god smak
  • salt, pepper og tørket knuste chiliflak (krydder)

laks med mango

Slik gjør du:

Begynn med å lage salaten med å vaske og kutte opp alle grønnsakene, grovhakke fetaosten og tilsette olivenolje. Bland alt godt, slik at fetaosten og olivenoljen mikses godt inn i grønnsakene.

Tørk av laksefiletene med tørkerull, og krydre med litt salt, pepper og chiliflak. Varm pannen først, og stek filetene på middels varm panne i ca. 3 min hver side til den er gjennomstekt og flaker seg. La laksefiletene hvile noen minutter før du serverer med salat. Du kan også dele laksen i biter og vende inn i salaten. Server gjerne med pastaskruer i salaten også.

laks med mango

Trykk her for flere fiskeoppskrifter.