Stekt blomkålris med kylling – en sunn og næringsrik variant av den stekte risen du kjøper på kinarestauranten. Blomkålris kan bytte ut den vanlige risen i andre retter også, en fin måte å øke inntaket av grønnsaker på.

Stekt blomkålris med kylling

Du trenger:

  • 1 blomkålhode (ca. 600 gram)
  • 2 kyllingfileter (ca. 300 gram, har du kyllingrester etter f.eks. kyllinglår eller helstekt kylling er det perfekt å bruke)
  • 100 gram frosne erter
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 egg
  • 1 vårløk
  • 1/2 boks mais (eller hele hvis du er veldig glad i mais)
  • 1 gulrot
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss fish sauce (kan droppes)
  • 1 ts knust chili/chiliflak
  • salt og pepper
  • 1 ss rapsolje

Stekt blomkålris

Slik gjør du:

Forbered alle grønnsakene og kyllingen før du starter:

Skyll blomkålen og del den litt opp i mindre buketter. Lag blomkålris ved kjøre blomkål i en foodprosessor eller minihakker, kjør til du får tynne små «riskorn» av blomkålen. Lag litt og litt om gangen, så det ikke setter seg fast. Hvis du ikke har en maskin som klarer å kjøre blomkålen til små riskorn, kan du bruke rivjern. Det er hakket mer jobb da.

Finhakk hvitløk og løk, kutt vårløk i ringer og gulroten i små biter.

Strimle kyllingfileter og krydre med salt, pepper og litt chiliflak. Stek på medium sterk varme i rapsolje til kyllingen er gjennomstekt. Sett til side.

Bruk en stor stekepanne, helst med høy kant. Fres  hvitløk og løk i rapsolje til løken er myk og blank. Tilsett gulrotbiter og blomkålrisen og stek under omrøring. Når gulroten begynner å bli mør, tilsetter du erter, vårløk, mais og kylling. Rør alt sammen, og skyv blandingen til den ene siden. Knekk så tre egg på den andre halvdelen, og rør forsiktig rundt til det stivner lett. Rør så eggeblandingen sammen med det andre til alt blander seg sammen. Smak til med fish sauce, soyasaus, salt og pepper.

Stekt blomkålris

Hvis du er like glad i blomkål som meg, må du prøve denne retten: parmesanbakt blomkål med paprika- og bønnedip.