Sjokoladehummus er en god erstatning til nugattiboksen til hverdags. Er like smørbar og deilig, men rik på proteiner, fiber, gode fettsyrer og annen god næring for kroppen. En spiseskje med dette kan også hjelpe en kveld du vurderer å finne frem melkesjokoladen. Hummus lages jo av kikerter og tahini, og i denne sjokoladehummusen er tahinien byttet ut med hasselnøttsmør for å få den gode «nugattismaken». Du kan bruke annet nøttesmør også, tipper peanøttsmør også er godt.

Sjokoladehummus – sunt sjokoladepålegg

Du trenger:

  • 240 gram kikerter (avrent)
  • 2-3 ss hasselnøttsmør
  • 1 dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 10 myke dadler (medjool)
  • 1 ss sukrin gold (kan erstattes med annen søtning, eller kuttes ut dersom du synes at dadlene er nok)
  • 3 ss bakekakao

sjokoladehummus

Slik gjør du:

Fjern steinene i dadlene. Skyll kikertene under kaldt vann. Bland sammen alle ingrediensene med en blender/hurtigmikser til hele «deigen» er helt glatt og myk. Oppbevares i kjøleskap. Bruk den for eksempel som dip til frukt eller på knekkebrød.

sjokoladehummus

\