Godt nyttår, kjære lesere! Håper dere har hatt en nydelig romjul og nyttårsfeiring, og ser frem til et nytt år. Planlegging er nøkkelen for å komme i gang med gode rutiner igjen etter ferie og fri. Er det sunn mat du har tilgjengelig, så er det jo det du spiser. Jeg begynte andre dagen i januar med å lage en stor porsjon sjokoladegranola. Da har jeg frokosten klar i lang tid fremover så lenge jeg har yoghurt eller melk i hus. Denne granolaen smaker deilig av sjokolade og kokos, og jeg kan ikke tenke meg en bedre start på dagen eller på året.

 

Sjokoladegranola med kakao og kokos

Du trenger:

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl revet kokos
  • 3 dl frø (f.eks. solsikkekjerner og sesamfrø)
  • 1 dl valnøtter
  • 1 dl mandler
  • 1 ss rapsolje
  • 1 dl vann
  • 3 ss bakekakao
  • 4 ss kokosblomstsukker (gir sødme og god smak. Kan f. eks. kjøpes på Søstrene Grene eller helsekost. Bytt gjerne ut med annen søtning som honning, tørket frukt eller sukrin gold)
  • en klype salt (valgfritt)

Slik gjør du:

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Du kan velge om du vil grovhakke nøttene eller ikke. Jeg synes det er godt med store biter av nøtter, så jeg valgte å la de være hele denne gangen.

Ha så over vann og rapsolje, bland alt godt sammen til hele blandingen er lett fuktig.

Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 20-25 min. Rør et par ganger i blandingen underveis. Pass på så det ikke brenner seg. Granolaen blir ganske mørk pga. kakaoen, det betyr ikke at den er brent. Etter ca. 20 min skrur du av ovnen, og åpner døren litt slik at varmen slippes ut. La granolaen stå i stekeovnen til den er tørr og sprø. Avkjøl og ha i en lufttett boks.

sjokoladegranola