Rundstykker med cottage cheese og havre er saftige, grove og næringsrike. De er rike på proteiner, og kan fint fryses. Dette er favorittoppskriften til matpakken eller som tilbehør til en suppe.

Rundstykker med cottage cheese

ca. 10 stk

Du trenger:

  • 300 gram cottage cheese
  • 3 egg
  • 2 dl vann
  • 250 gram havregryn
  • 50 gram rugmel
  • 1 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 30 gram chiafrø
  • 30 gram solsikkekjerner

 

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene utenom chiafrø og solsikkekjerner i en bakebolle. Bland alt godt sammen med en stavmikser til det ikke er klumper. Deretter blander du i chiafrø og solsikkekjerner som du rører inn, ikke bruk stavmikser nå. La deigen stå i 10 min, deigen skal være fast nok til å forme rundstykker av den. Bruk to spiseskjeer for å lettere forme rundstykker på stekeplaten. Toppes gjerne med gresskarkjerner, solsikkekjerner eller havregryn før du steker de.

Stekes på 225 grader i ca. 20 minutt.

Prøv også gjerne denne oppskriften på scones med kålrot og cottage cheese.