Dette er en av de raskeste middagene som går igjen hos oss. Tar kortere tid enn å steke en gradiosa! Med både pølser og pasta er den også familievennlig. Ihvertfall hvis barna får lov å dyppe grønnsakene i ketchup. Rask og sunn familiemiddag med masse grønnsaker. Du kan bytte ut pølsene med kylling, eller med edamebønner hvis du ønsker kjøttfri middag.

Rask og sunn familiemiddag med pølser, pasta og grønnsaker

Til ca. 3 voksne personer

Du trenger:

  • 5 pølser (f.eks. kylling- og kalkun grillpølser)
  • 200 gram frosne aspargesbønner
  • 100 gram linsepasta
  • 2 gulrøtter
  • 1 paprika
  • 1 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • salt og pepper
  • olivenolje med rosmarin, eller nøytral olivenolje og litt ferske eller tørkede urter

sunn familiemiddag

Slik gjør du:

  • Kok pasta etter anvisning på pakken
  • Skjær pølsene i biter og stek på medium varme til de er gjennomvarme. Legg deretter pølsebitene til side.
  • Finhakk hvitløk og rødløk, og skjær gulrot og paprika i biter.
  • Ha litt rapsolje i stekepannen og fres hvitløk, rødløk og gulrot i ca 3-4 minutter. Tilsett deretter aspargesbønner og paprika og stek videre i 5 minutter til grønnsakene fremdeles har knas i seg, men er varme og spiseklar. Sil vannet av pastaskruene, og tilsett pasta og pølser i stekepannen. Krydre med salt og pepper. Før servering heller du litt olivenolje med rosmarin over blandingen, eventuelt olivenolje og litt friske urter. Det er ikke nødvendig, men veldig godt!

sunn familiemiddag