En herlig salat nå når vi går inn i en tid med litt mye julekaker og tung mat. Elsker disse smakene sammen, og håper du vil gjøre det samme. Denne fikk en venninne servert på lunsjbesøk hos meg i går, og restene var med meg i matboksen på fjellet i dag. Det er nydelig vintersol i dag, men iskaldt! 

Quinoasalat med fetaost og valnøtter

2-3 porsjoner

Du trenger:

  • 1 dl quinoa
  • 1 gult eple
  • 1 pakke feldsalat mix (65 gram) eller andre babyleafs
  • 1 pakke søte cherrytomater (175 gram)
  • 100 gram fetaost i terninger med urter og hvitløk (eller en annen type)
  • 1/4 rødløk
  • 50 gram valnøtter

Slik gjør du:

Kok quinoa etter anvisning på pakken og avkjøl. 

Kutt opp rødløken i tynne skiver og legg den i vann for å få mildere smak.

Skjær opp eplet i terninger, og cherrytomatene deler du i to. Grovhakk valnøttene. 

Bland alle ingrediensene i en bolle, så har du en enkel middag eller lunsj raskt som bare det.