Proteinrundstykker med gulrot og cottage cheese blir saftige og nydelige på smak. De holder seg saftige en god stund, men er også fine å fryse ned. Legg de frosne rundstykkene i matboksen fra morgenen av og de tiner i timene frem til lunsjpausen. Bytter du kruskalkli og havregryn til glutenfritt havregryn blir rundstykkene glutenfrie.
Proteinrundstykker med gulrot og cottage cheese
14 stk
Du trenger:
- 400 gram cottage cheese
- 4 egg
- 1 raspet gulrot
- 50 gram kruskalkli
- 0,5 ss bakepulver
- 200 gram havregryn
- 0,5 ts salt
- 2 ss linfrø/chiafrø
Slik gjør du:
Skrell og rasp gulroten med et rivjern.
Bland alle ingrediensene utenom linfrø/chiafrø med en stavmikser til du får en jevn røre uten klumper fra cottage cheesen. Rør så inn linfrø eller chiafrø, og la den svelle i ca. 15 min. Nå skal du ha fått en fast nok deig til å kunne sette klatter med deig på et bakepapir. Bruk to våte spiseskjeer til å forme rundstykkene. Synes du deigen virker for flytende, kan du tilsette litt mer havregryn.
Topp gjerne rundstykkene med litt frø eller havregryn.
Stekes på 200 grader i ca. 25 min, midt i ovnen. Avkjøl på rist.