Dette brødet har jeg gledet meg til å dele, det er SÅ godt! Å lage brød eller rundstykker av cottage cheese, egg og havregryn funker som bare det. Resultatet blir saftig og super næringsrikt. Proteinrikt urtebrød har masse god smak fra rosmarinen, og er digg tilbehør til for eksempel suppe eller bare med pålegg på.

 

Proteinrikt urtebrød

1 brød

Du trenger:

  • 4 egg
  • 300 gram cottage cheese
  • 300 gram havregryn (bruk glutenfrie så får du glutenfritt brød)
  • 1 dl vann
  • 2 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2-3 ss hakket fersk rosmarin
  • 2 ss linfrø
  • havregryn og linfrø til pynt

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene utenom linfrø i en bolle og bland med en stavmikser til alt er godt blandet til en jevn og litt løs deig. Rør så inn linfrøene (ikke med stavmikser), og la deigen svelle i ca. 10 min til den er blitt litt fastere. Hell deigen i en brødform, pynt med havregryn og linfrø på toppen.

Stekes i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 40-45 min, ta så brødet ut av formen og skru temperaturen opp til 200 grader og stek videre i ca. 5-10 min (men pass på at det ikke blir brent). Da får du skikkelig god og sprø skorpe på brødet. Tid og temperatur avhenger litt av ovn, men prøv deg litt frem. Du merker om brødet trenger litt mer tid i ovnen hvis det ikke er fast når du tar det ut av formen. La brødet avkjøles helt før du skjærer i det. Kan fint fryses.

proteinrikt urtebrød

proteinrikt urtebrød

Prøv også proteinrike scones med cottage cheese og kålrot.