Proteinrike scones med cottage cheese og kålrot passer godt som tilbehør til en suppe eller med pålegg på i matboksen. Har du cottage cheese i rundstykker, brød eller scones får du et skikkelig saftig resultat og gjør baksten ekstra proteinrik. Denne oppskriften inneholder kålrot, som gir så god smak. Synes det er så gøy å lure inn grønnsaker i oppskrifter som dette, og i hvert fall når resultatet smaker bedre med enn uten.

Proteinrike scones med cottage cheese og kålrot

6 stk

Du trenger:

  • 250 gram kålrot
  • 200 gram cottage cheese
  • 300 gram havregryn
  • 4 egg
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss linfrø
  • 2 ss gresskarkjerner

scones med cottage cheese

Slik gjør du:

Kutt opp kålroten i terninger og kok til den blir mør, ca. 10 min. Avkjøl terningene.

Bruk en stavmikser og kjør kålrot, cottage cheese, havregryn, egg, bakepulver og salt. Rør inn linfrø og gresskarkjerner med en sleiv til slutt.

Legg 6 emner på to stekebrett, og smør utover til flate, runde scones. Bruk en kniv og skjær et kryss på toppen (akkurat som du deler opp i fire kakestykker), men ikke skjær helt igjennom. Strø linfrø over. Stekes på 225 grader i ca. 20 min.

scones med cottage cheese

Prøv også dette proteinrike urtebrødet – nydelig!