Herlig pastasalat med mangodressing, spekeskinke og avokado er dagens oppskrift. Denne mangodressingen er så frisk og god, og passer til både salt spekeskinke, kylling, fisk og vegetarretter. Den er både syrlig, søt og litt spicy. Du får nok litt rester med denne oppskriften, men den holder seg noen dager i kjøleskapet. Ha den i en liten glassbeholder og ha den over lunsjsalaten.

Pastasalat med mangodressing, spekeskinke og avokado

3-4 porsjoner

Du trenger:

til salaten:
  • 1 avokado
  • 50 gram spekeskinke (kan droppes dersom du ønsker kjøttfri salat, ha i litt mer bønner eller evt. fetaost)
  • 2 dl edamebønner (finnes i frysedisken på velassorterte matbutikker, ferdig skrellet)
  • 150 gram fullkornspastaskruer
  • 1 pakke ruccola
  • 1 ss svarte sesamfrø til pynt (kan droppes)
til mangodressingen:
  • 250 gram mango (bruk gjerne frossen variant, men tin den da på kjøkkenbenken, tar ca. 1 time)
  • 1/2 sitron
  • 1/2 chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 dl vann
  • 1 ts honning
  • en klype salt
  • pepper

pastasalat med mangodressing, spekeskinke og avokado

Slik gjør du:

Dersom du bruker frossen mango må denne tines først. Bruk en blender/stavmikser/foodprosessor og kjør mangoterninger, vann, olivenolje, chili, sitron og honning til en jevn dressing. Tilpass vannmengden alt etter hvor tykk du ønsker dressingen, skal være lett rennende. Tilpass også chili etter hvor sterk du ønsker, og sitron etter hvor syrlig. Smak til med salt og pepper

Kok pasta etter anvisning på pakken. Skyll pastaen i kaldt vann når den er ferdig kokt, så er den klar til å ha rett oppi salaten.

Bland ruccola, edamebønner, pastaskrueri en bolle. Riv opp spekeskinken i litt tynnere strimler og ha i salaten. Skjær avokado i skiver, dander dette over salaten og strø over litt sesamfrø.

Server med mangodressing på siden, eller bland i. Server også gjerne med litt godt brød eller hvitløksbrød til.

pastasalat med mangodressing, spekeskinke og avokado