Pastasalat blir hakket mer spennende med grønnsaker i forskjellige former og en smakfull dressing. Denne smaker like godt til lunsj som til middag, så lag gjerne litt ekstra til matpakken i morgen. Denne har en dressing av soltørket tomat som er helt nydelig sammen med kylling og pasta.

Pastasalat med kylling og dressing av soltørket tomat

3 porsjoner

Du trenger:

Til salaten:
  • 3 lårfileter av kylling
  • 150 gram pastaskruer, fullkorn
  • 1 pakke ruccola
  • 2 gulrøtter
  • 1 paprika
  • 1/2 agurk
  • 6 reddiker
  • Rapsolje til steking
Til dressingen:
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 gram soltørket tomat, i olje
  • 150 gram rømme

Slik gjør du:

Lag dressing ved å kjøre hvitløk, rømme og soltørket tomat med en minihakker eller foodprossesor til det blir en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken, skyll den i kaldt vann når den er ferdigkokt, for at den avkjøles før du har den i sammen med resten av salaten.

Tørk av kyllingfiletene med tørkepapir. Skjær filétene i strimler. Krydre med chiliflak, salt og pepper, og stek i olje på medium varme i ca. 2-3 minutter på hver side (til de er gjennomstekt). Du kan også bruke brystfilet av kylling, men lårfilet er både billigere, saftigere og gir mer smak.

Kutt opp paprika i biter, og agurk og reddik i skiver. For å få strimler av gulroten kan du bruke en potetskreller. Gjør som når du vanlig skreller en gulrot, det blir ekstra dekorativt i salaten. Bland alle grønnsakene og pastaen i en bolle, topp med kylling og server med dressingen som tas på etter eget ønske.