Parmesanbakt blomkål er så godt, og med en proteinrik dipp av cottage cheese, paprika og bønner ble denne en stor suksess. Kjøttfrie middager kan gjøres så spennende og digg, fordi du kanskje gjør litt mer ut av grønnsakene. Du kan gjerne servere med quinoa, ris eller fullkornspasta i tillegg til en grønn salat.

Parmesanbakt blomkål med paprika- og bønnedipp

(beregn ca. 1/2 blomkål per person)

Du trenger:

Til parmesanbakt blomkål:
  • 1 blomkålhode
  • 1 ss olivenolje
  • 4 ss raspet parmesan
  • Salt og pepper
Til dippen:
  • 1 boks hvite bønner (kartong eller hermetikk)
  • 1 paprika
  • 2 ss cottage cheese eller 1 ss olivenolje (begge deler kan droppes)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummin
  • Salt og pepper
  • Grønn salat – gjerne med mango, avokado og cherrytomater

parmesanbakt blomkål

Slik gjør du:

Skyll blomkålen og skjær bukettene opp i flate skiver, og legg utover et stekebrett. Finrasp parmesan. Pensle olivenolje over blomkålskivene, og strø over parmesan, salt og pepper.

Kutt opp en paprika i 6 deler, og legg på stekebrettet sammen med blomkålen.

Stekes på 230 grader i ca.10 min, deretter 3 minutt på grillfunksjon slik at parmesanen blir crispy.

Lag klart til bønnedipp ved å skylle bønnene i kald vann, og ha alle ingrediensene i en foodprosessor/minihakker. Når blomkålen og paprikaen tas ut av stekeovnen, tar du også i paprikaen sammen med det andre. Kjør raskt til du får en jevn puré. Du kan velge om du ønsker cottage cheese eller olivenolje, eventuelt droppe det. Dersom du får noen smuler av den ovnsbakte blomkålen kan du tilsette dette i dippen.

Server parmesanbakt blomkål og paprika- og bønnedipp med en grønn salat.

parmesanbakt blomkål

Trykk her for flere vegetarretter.