Når parmesan og hvitløk dominerer smaken på denne retten må det bare bli bra? I tillegg er det en veldig rask middag da potetene bakes i skiver, og ikke i båter, og dermed kuttes tiden betraktelig ned. Sunn og rask laksemiddag trenger ikke være kjedelig.

Parmesan- og hvitløkbakt laks, blomkålpuré og potetskiver

Til 3 personer

Du trenger:

  • 3 laksefileter
  • 4 ss revet parmesan
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 6 poteter
  • 1 blomkål
  • 1/2 sellerirot
  • 1 ss smør
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Potetskiver: skjær potetene opp i tynne skiver, og spre utover en stekeplate. Krydre med salt og pepper. Stek på 225 grader i 10 min, før laksen kommer inn. Deretter 15-20 min på 200 grader.
  • Blomkålpuré: skyll og kutt opp blomkål og sellerirot i biter. Kok til det er mørt. Hell av vannet og bruk en stavmikser til å lage puré. Smak til med salt og pepper, og en spiseskje smør dersom du ønsker.
  • Laks: tørk av laksefiletene. Bland sammen olivenolje, finhakket hvitløk, revet parmesan og litt salt og pepper. Smør laksen med blandingen. Skru ned ovnen til 200 grader. Stek laksen i ca. 15-20 min.

Prøv en ny vri på sunn og rask laksemiddag du også, eller hva med denne oppskriften på torsk?