Oktober er den oransje måneden, og i dag gir jeg deg oppskriften på noen herlige, oktobervennlige pannekaker med gulrot proppet full av god næring og smak av høsten. Gulroten gir både litt sødme og gjør pannekakene skikkelig saftige. Du kan variere litt på denne oppskriften alt etter hvilken smak du ønsker og hvilket krydder du har tilgjengelig. Men denne sammensetningen ble veldig god, litt krydder- og gulrotkakefølelse.

Pannekaker med gulrot

7 små pannekaker

Du trenger:

  • 1 liten til medium gulrot (bruk gjerne rester etter kokt gulrot hvis du har etter middag)
  • 50 gram mel – jeg brukte kikertmel, men du kan like gjerne bruke havremel eller speltmel for eksempel
  • 1 egg
  • 1 ss cottage cheese
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts honning eller annen søtning
  • 5 dråper vaniljeessens eller litt vaniljepulver (kan droppes)
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts kanel
  • 1/4 ts nellik
  • 1/4 ts tørket ingefær

pannekaker med gulrot

Slik gjør du:

Kutt opp guleroten i skiver og kok den til den blir mør. Ca. 5 min hvis du har tynne skiver.

Bland sammen alle ingrediensene med en stavmikser til røren blir jevn. La stå i 5-10 min og svelle

Stek små lapper/pannekaker og server gjerne med litt lønnesirup og hakkede nøtter eller hemfrø som på bildet. Det var digg det!

pannekaker med gulrot

Prøv også denne oppskriften på sunne, amerikanske pannekaker.