Denne middagsretten er ganske annerledes fra hva jeg vanligvis lager til middag, på smak i hvert fall. Honning- og sennepsdressing er både sterk og frisk på samme tid, og sammen med crispy ovnsbakte grønnsaker og quinoa blir dette en digg vegetarmiddag som tar ca. 20 minutt å lage. Det liker vi!

Ovnsbakte grønnsaker- og quinoasalat med honning- og sennepsdressing

2-3 porsjoner

Du trenger:

  • 2 dl quinoa
  • 1/2 blomkål
  • 1 liten brokkoli
  • 2 gulrøtter
  • 3-4 ss solsikkekjerner
  • 1 ss rapsolje
  • salt og pepper
  • honning- og sennepsdressing: 2 ss honning, 2 ss ekstra virgin kaldpresset olivenolje, 1 ss sitronsaft og 2 ss dijonsennep + pepper

Slik gjør du:

Lag honning- og sennepsdressingen ved å blande sammen alle ingrediensene, smak til med pepper. Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Kutt opp brokkoli og blomkål i små buketter, gulrøttene i små terninger. Bland sammen med med rapsolje, salt og pepper og spre utover et stekebrett med bakepapir. Stek på 200 grader i ca. 10 minutter, og ta deretter på grillen i 5 minutter. Pass på at grønnsakene ikke blir brent, men de skal bli lett sprø, godt gyldne og beholde crunchen. De siste fem minuttene tar du også solsikkekjernene på stekebrettet.

Bland sammen quinoa og grønnsakene, og topp med solsikkekjerner og dressing etter ønske. Honning- og sennepdressingen er det som gjør hele retten. Nyt!