Kremet og nydelig ovnsbakt gulrotsuppe med masse god smak. Ovnsbaking av grønnsakene gjør at den gode smaken i gulrøttene og løken kommer mer frem, men du kan også lage denne oppskriften ved å koke grønnsakene på vanlig måte.

Ovnsbakt gulrotsuppe

Du trenger:

  • 800 gram gulrøtter
  • 1 løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1/2 chili
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ts spisskummin
  • 1 dl creme fraiche
  • 10 dl vann + 2 grønnsaksbuljongterninger/kraft
  • 1 ts revet ingefær
  • koriander og lime på toppen

ovnsbakt gulrotsuppe

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 220 grader. Skyll og kutt opp gulrøttene i skiver på ca. 0,5 cm tykke. Skjær opp løken i 8 biter, og chilien deler du i 4. Ha alle grønnsakene over på et stekebrett. Krydre med salt, pepper og spisskummin. Bak i ovnen i ca. 40 min til gulrøttene er møre. Vend på grønnsakene et par ganger underveis.

Ha grønnsakene i en gryte sammen med vann/kraft og revet ingefær, og kjør med en stavmikser. Kok opp og sørg for at buljongterningene er løst opp og tilsett deretter creme fraiche.

Serveres med koriander og lime. Nydelig sammen med disse proteinrike scones med cottage cheese og kålrot.

ovnsbakt gulrotsuppe