Om meg

Jeg heter Rita, og er jenta foran stekeovnen og bak kamera. Mitt ønske er å gjøre sunn og god mat litt enklere for folk flest. Jeg har en bachelor i ernæringsfysiologi, og har jobbet med mange mennesker i ulike faser av livet. Både mennesker som vil ned i vekt, opp i vekt, komme seg etter sykdom, og de som vil føle seg friskere og ta bedre valg for seg selv. Mennesker i alle aldre, størrelser og på ulike stadier i løpet av et liv. Felles for de alle har vært spørsmålene; Hva skal jeg egentlig spise? Hvordan skal jeg få tid til å lage mat? Kan jeg lage sunn mat som også smaker godt? Jeg kan kanskje ikke komme med et fellessvar som passer for alle, men forhåpentligvis kan jeg inspirere og treffe dere alle på noen av deres behov med mine oppskrifter.

Mitt ønske med denne siden er nettopp det – å inspirere til å få lyst til å lage og til å spise god og sunn mat. Mat er viktig av dobbel betydning, skal både gjøre godt og smake godt. Hverdagen kan være travel, derfor ønsker jeg at mine oppskrifter ikke skal ta for lang tid, og at maten skal gi deg påfyll både fysisk og psykisk. Jeg ønsker å fremme en balansert livsstil og matglede. Det betyr også at jeg av og til legger ut oppskrifter til kos og nytelse. Noen av disse er kanskje sukkerfri eller sukkerredusert, mens andre passer best til helgen.

Hjertelig velkommen er du til min matblogg, kjære leser. SMAK står for Sunn Mat Alle Kan. Dette er maten jeg lager på kjøkkenet mitt, med fokus på sunnhet og smak, uten å være mesterkokk eller med ønske om å bruke timesvis på kjøkkenet. Med ønske om at du opplever glede, energi og god dose nytelse gjennom oppskriftene her på SMAK by Rita.