Blir alltid så fornøyd når jeg serverer mat som inneholder ingredienser litt utenom det vanlige som faller godt i smak hos gjestene. Serverte disse cookisene laget av blant annet kikerter til to fine kusiner og tante for et par uker siden, og de ble enige om at de fint kunne få bytte ut sjokoladen av og til. Cookisene er gode både kalde og varme, men aller best rett ut fra ovnen. Myke, sunne amerikanske cookies gir en nydelig lukt av sjokolade i hele huset under steking.

Myke, sunne amerikanske cookies av kikerter

ca. 15 stk

Du trenger:

  • 1 banan
  • 1 boks kikerter i lake (400 gram)
  • 80 gram havregryn (bruk glutenfrie havregryn for glutenfri cookies)
  • 1 egg
  • 50 gram (2 gode spiseskjeer) tahini eller nøttesmør (mandelsmør, hasselnøttsmør, peanøttsmør – du bestemmer)
  • 3 ss sukrin gold eller annen søtning (f.eks. kokosblomstsukker eller honning)
  • 1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
  • 1/3 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 100 gram mørk sjokolade med minst 70 % kakaoinnhold. (bruk sukkerfri sjokolade dersom du ønsker cookies helt fri for raffinert sukker).

sunne amerikanske cookies

Slik gjør du:

Skyll kikertene godt i kaldt vann. Bruk en foodprosessor/blender, og kjør sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen. Smak til om du ønsker mer søtning. Finhakk sjokoladen og vend inn med slikepott til slutt (ikke bruk blenderen!). Bruk to spiseskjeer og legg klatter utover et stekebrett. Bre røren utover til runde kjeks, ca. 0,5-1 cm tykke. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 12 min, til de er gyldne på utsiden og fortsatt myke inni.

sunne amerikanske cookies