Slike «bowls» kan virkelig varieres i det uendelige. Det er rett og slett bare mange herlige smaker og farger blandet i en bolle. Tenk fargerikt, og sats gjerne på litt meksikanske smaker. Jeg blir ihvertfall glad av alle fargene, og elsker å lage dette til middag. Føler det er skikkelig kosemat, samtidig som det er veldig næringsrikt og bra for kropp og sjel. Alt med avokado er kosemat etter min mening, det gjør det meste litt bedre. Enig? Mexican bowl kan gjøres vegetarisk ved å kutte ut kyllingen.

Mexican bowl

Mengdene er til ca. 2 personer – tenk 1 kyllingfilét og 1/2 avokado per person, og hakk mer grønnsaker alt etter hvor mange du skal servere til. 

Du trenger:

  • 1 boks kidneybønner
  • 2 tomater
  • 1/2 rødløk
  • 1 chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 lime
  • 1 paprika
  • 1 boks mais
  • 1 avokado
  • 1/2 rødkål (alt etter størrelse)
  • 2 kyllingfileter, strimlet
  • krydder: 1 ts chiliflak, 1 ts røkt paprika, 2 ts spisskummin, salt og pepper
  • 1 ss rapsolje
  • koriander, lime og rømme til servering

 

Slik gjør du:

  • Kylling: Lag marinade av rapsolje, chiliflak, røkt paprika, spisskummen, salt og pepper. Gni godt over den strimlet kyllingen. Du kan velge å bruke lår- eller brystfilét av kylling. La gjerne kyllingen marineres en stund, men det er ikke nødvendig dersom du ikke har tid. Stekes på medium varme til den er gjennomstekt, ca. et par minutter på hver side. Avkjøl.
  • Tomatsalsa med bønner: Finhakk rødløk, chili, hvitløk og tomat og bland sammen med kidneybønner i en skål. Smak til med limesaft. For mildrere smak av rødløken kan du legge den i kaldt vann en stund før du tilsetter den i salsaen.
  • Kutt opp alle grønnsakene.
  • Dander alle grønnsakene, tomatsalsa og kylling i boller. Toppes med koriander, limesaft og rømme etter ønske.

 

Prøv deg frem med dine favorittsmaker, neste gang vil jeg ha mango i min!