Mandelsmør av ristede mandler – det er så godt det! Lett å lage er det også, du trenger bare en god blender eller foodprosessor og kanskje litt tålmodighet. Prøv mandelsmør på havregrøten, på eller i bananpannekaker, i smoothien eller på ristet bananbrød. Mmmm!

Mandelsmør:

Du trenger:

En pose mandler (ca. 400 gram)

1 ts salt

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 150 grader. Spre en pakke med mandler utover en stekeplate, og la den stå i ovnen i ca. 10 minutter. Skal ikke bli brent, bare lett ristet for å få frem den gode smaken.

Ha mandlene i en blender eller en foodprosessor som er litt kraft i. Begynn gjerne med lav hastighet. Du skal fortsette å kjøre helt til mandlene slipper ut olje, etter hvert får du deilig mandelsmør. Smak til med salt. Hvor lang tid det tar kommer an på blenderen din, men konsistensen skal være flytende og smøraktiv. Stopp blenderen av og til, og dytt ned det som kommer rundt kanten.

mandelsmør

Prøv også hasselnøttsmør.