I dag gir jeg deg oppskriften på en lun salat med kylling og potet. Ingrediensene i denne retten går så godt sammen, og blir en slags potetsalat som metter godt. Herlig som foreningsmat eller middag en helt vanlig dag. Er også veldig god kald, så lag gjerne dobbel porsjon så har du noe nydelig i matpakken dagen etter.

Lun salat med kylling og potet

2-3 personer

Du trenger:

  • 450 gram nypotet
  • 1 pakke ruccola
  • 1 søtpaprika
  • 1 tomat
  • 1/3 rødløk
  • 2 ss hakket soltørket tomat
  • 100 gram fetaost i olje (med soltørket tomat)
  • 2 stk kyllingfilet (bryst eller lår)
  • salt og pepper

 

Slik gjør du:

Vask potetene, og kutt potetene i terninger med potetskallet på. Kok til de er møre, dette tar bare 5 minutter dersom du har små terninger.

Skjær kyllingfiletene i strimler og krydre med salt og pepper. Stek i rapsolje på middels varme til de er gjennomstekt, 2-3 minutter hver side.

Kutt opp grønnsakene i passelige biter og bland i en salatbolle. Legg gjerne rødløken i vann en stund før du blander den sammen med det andre, da blir smaken mildere. Avkjøl potetene og kyllingen noe før du blander det sammen med grønnsakene. Ha over fetaost og soltørket tomat til slutt. Bland godt.

Denne kan serveres både kald og varm. Skal ikke være veldig varm, men smaker veldig godt dersom den er lun. Som den blir dersom du serverer med en gang du har blandet i potetene og kyllingen.

lun salat med kylling og potet