HEI 2020! Godt nyttår (på etterskudd) til deg som er innom for å finne en god oppskrift eller to. Med en litt mer hektisk hverdag enn tidligere skal oppskriftene mine fortsette å være sunne og enkle, og jeg vil også prøve å gjøre de enda raskere. Spesielt hverdagsmiddagene. For mitt inntrykk er at folk flest hverken har tid eller lyst til å bruke over 30 minutter på middagen. Starter i dag med en digg laksewok med fullkornsnudler og masse grønnsaker. Den er helt perfekt for de som rynker litt på nesen når det blir servert fisk til middag, for her er det mange gode smaker som tar over fiskesmaken.

Laksewok med fullkornsnudler:

(per porsjon)

Du trenger:

  • 1 laksefilet
  • et par håndfuller grønnkål, ferdig kuttet
  • 1/2 paprika
  • 5 buketter brokkoli
  • 1 hvitløksfedd
  • 1/3 rødløk
  • ca. 50 gram fullkornsnudler
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss rømme
  • 2 ts red curry paste
  • salt, pepper, chiliflak
  • koriander på toppen (valgfritt)

laksewok med fullkornsnudler

Slik gjør du:

Kok fullkornsnudlene etter anvisning på pakken.

Kutt opp løk i strimler, paprika i staver, brokkoli i mindre buketter og finhakk eller press hvitløken.

Skjær opp laksen i terninger, og krydre med salt, pepper og chiliflak. Stekes på medium høy varme til de er akkurat gjennomstekt (noen få minutter). Sett til side.

Stek så løk, hvitøk og brokkoli noen minutter i rapsolje før du tilsetter paprika og grønnkål et par minutter til det er gjennomvarmt. Ha i red curry paste, kokte nudler, soyasaus og fisketerningene. Bland alt sammen med rømme. Topp med koriander hvis du ønsker.

Superenkel og digg middag er servert! Finn flere raske fiskemiddager her.