Laks med brokkolimos og potetbåter er en av de middagene som går igjen ofte på mitt middagsbord. Har du laget denne retten én gang så trenger du ingen oppskrift neste gang. Så enkel er den! Både rask, sunn, billig og supergod!

Laks med brokkolimos og potetbåter

til to porsjoner

Du trenger:

  • 2-3 laksefileter
  • 1-2 ss sesamfrø, hvite eller svarte
  • 1 brokkoli
  • 1 ss smør eller creme fraiche
  • 6 poteter
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 ts paprikapulver
  • salt og pepper
  • rapsolje eller smør til steking

laks og brokkolimos

Slik gjør du:

Potetbåter:

Vask potetene og skjær i båter, og spre utover et stekebrett med bakepapir. Krydre med oregano, paprika, salt og pepper etter smak. Du kan også ha litt olje over hvis du ønsker, men det er ikke nødvendig. Stek potetbåtene på 225 grader i ca. 25-30 minutter til de har fått god farge. Ha gjerne på grillfunksjon et par minutter før du tar de ut.

Brokkolimos:

Skyll brokkolien godt, skjær opp i små buketter. Ha litt vann i bunnen en gryte, kok opp vannet og ha i brokkolien. Skru deretter ned temperaturen litt, og damp brokkolien i ca. 10-15 minutter til brokkolien er blitt mør ( tiden kommer litt an på størrelse på bukettene, men du kan lage den klar med en gang og la den stå på svak varme). Hell ut litt av vannet, men du kan gjerne ha litt av vannet med dersom det ikke er så mye igjen (ca. 0,5 dl). Mos brokkolien sammen med litt smør eller creme fraiche med en stavmikser til du får en jevn mos. Smak til med salt og pepper.

TIPS – spar på brokkolistilken! Nydelig i wok eller du kan bruke den som grønnsaksstaver til dip. Kjempegod!

Du kan også tilsette frosne erter, dampet blomkål, spinat eller andre grønnsaker som passer i brokkolimosen.

Laks:

Tørk av laksefiletene med et tørkepapir. Krydre med salt og pepper. Ha litt rapsolje eller smør i en varm stekepanne, og stek laksen ca. 3-4 minutter på hver side på medium varme til den er gjennomstekt og flaker seg. Ikke stek for lenge, da blir den tørr. La den hvile et par minutter. Strø over sesamfrø når den er ferdig.

laks og brokkolimos

Trykk her for flere fiskemiddager.