I går la Helsedirektoratet frem utviklingen i norsk kosthold, og beklageligvis spiser færre av oss fisk. Anbefalingen er fremdeles å spise fisk to til tre ganger i uken. Jeg skal ikke skrive så mye mer om det, men heller prøve å friste dere til å øke fiskeinntaket med gode oppskrifter. Middagen hos oss i dag er en av våre favoritter når det kommer til fiskemiddager. Med få ingredienser og gode råvarer som smaker mye i seg selv, krever denne retten både lite tid og tankevirksomhet.

Laks med avokado- og mangosalat

2 porsjoner

Du trenger:

  • To laksefileter i terninger
  • 1 mango
  • 2 små avokado eller 1 stor
  • 4 ss rømme
  • 1/2 chili
  • 1 hvitløksfedd
  • salt og pepper
  • potetlomper/tortillalefser

Slik gjør du:

Skjær opp mango og avokado i terninger, og ha i skåler.

Finhakk chili og hvitløk og bland sammen med rømme og litt pepper i en skål.

Skjær laksen i terninger, og krydre med litt salt og pepper. Stek terningene i rapsolje på middels varme, ca. 2-3 min per side, til fisken er gjennomvarm og flaker seg. Fjern stekepannen fra platen og la lakseterningene hvile litt før du tar laksen i en skål. Du kan også steke filetene hele i stekepannen. Det tar litt mer tid, men blir kanskje enda saftigere resultat.

Server gjerne i skåler og la de rundt bordet dandere sine egne wraps i potetlomper eller tortillalefser med laks, avokado, mango og rømmedressing.