Spinatsuppe er en gjenganger her i huset, og denne oppskriften på kremet spinatsuppe med squash og sellerirot er foreløpig favoritten. Kremet, rund og god suppe med creme fraiche og nydelig smak. Server med dette deilige urtebrødet, så får du en også god dose proteiner til som holder deg mett lenger og gir deg litt mer mat enn suppen alene.

Kremet spinatsuppe med squash

4 porsjoner

Du trenger:

  • 250 gram fersk spinat
  • 1/2 sellerirot
  • 1 squash
  • 1 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 150 gram creme fraiche
  • 12 dl vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong (eller kraft hvis du har)
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Finhakk løk og hvitløk, og hakk selleriroten og squashen i terninger.

Fres løk og hvitløk i litt olje i en gryte noen minutter til løken blir blank og myk, ikke brent. Ha i selleriroten og fres videre i noen minutter til. Tilsett så squash og spinat. Vend på grønnsakene til spinaten begynner å falle sammen. Tilsett da vann og grønnsaksbuljong. Ha i så mye vann at grønnsakene akkurat dekkes, så kan du heller tilføre mer vann etter du har brukt stavmikseren dersom du synes suppen blir for tykk.

Kok til grønnsakene er møre, ca. 10 min. Tilsett creme fraiche og bruk en stavmikser for å kjøre suppen jevn. Ha i evt. mer vann dersom du synes suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm med godt brød til.

kremet spinatsuppe

Server med godt brød.