Er det mulig å lage kremet byggrynsgrøt uten melk da? Den hemmelige ingrediensen i denne grøten er egg, og ja – konsistensen blir nydelig kremet grøt. Du kan selvfølgelig erstatte vannet med litt mer melk, og droppe egget hvis du ønsker tradisjonell byggrynsgrøt. Men for de som ønsker melkefri grøt som også er proteinrik, er dette et godt alternativ. Det smaker ikke egg, så selv om det kanskje høres litt rart ut er det verdt et forsøk. Byggrynsgrøt er et spennende alternativ til havregrøt, med litt mer tyggemotstand og digg konsistens. Husk at du må legge byggrynene i bløt over natten før du skal bruke de.

Kremet byggrynsgrøt uten melk

(nok til en sulten eller to småsultne)

Du trenger:

  • 1 dl byggryn
  • 2,5 dl vann
  • 1 egg
  • 1 klype salt
  • topping: kanel, friske bær eller frukt, honning og mandler

kremet byggrynsgrøt uten melk

Slik gjør du:

Legg byggryn i kaldt vann over natten.

Hell vannet av byggrynene. Kok opp med vann og en klype salt, og la det koke i ca. 20-25 min til byggrynene er møre. Trekk gryten av stekeplaten, tilsett egget og rør kraftig rundt slik at egget fordeler seg og ikke blir hvitt. La gryten stå på svak temperatur med lokket på i ca. 5 min. Rør rundt et par ganger. Nå har du fått kremet byggrynsgrøt helt uten melk.

Kutt opp det du ønsker av frukt, bær og nøtter. Jordbær, mandler, kanel og honning var veldig godt som topping.

kremet byggrynsgrøt uten melk

 

Glad i grøt? Prøv havregrøt med chiafrø, peanøttsmør og banan.