Suppe hører høsten til, og lite er bedre og enklere enn en deilig, kremet blomkålsuppe. En middag som tar lite tid i både forberedelse og koking.

Kremet blomkålsuppe

3 porsjoner

Du trenger:

  • 1 stort blomkålhode
  • 1 liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 7-8 dl vann
  • 2 dl melk
  • 2 terninger kyllingbuljong (eventuelt kraft dersom du har)
  • smør/olje til steking
  • godt brød eller rundstykker til servering

Hvis du ønsker kan du toppe med sprøstekt spekeskinke, bacon eller gresskarkjerner du har tørristet i stekepannen litt.

kremet blomkålsuppe

Slik gjør du:

Kutt opp en blomkål i buketter, og finhakk løk.

Fres løken i litt smør i et par minutter, tilsett blomkålbukettene og fres videre i 1 minutt. Tilsett mellom 7-8 dl vann og buljongterningene (til blomkålen akkurat er dekket). Kok til blomkålen er mør, ca 10-15 min. Tilsett så melk, og mos jevn med stavmikser. Ta ut ca. 1/4 av blomkålbukettene før du kjører suppen med stavmikser hvis du ønsker å ha noen hele buketter i suppen. Ha tilbake i suppen når du den er ferdig.

Server med grovt brød eller rundstykker.

kremet blomkålsuppe