Suppe hører høsten til, og lite er bedre og enklere enn en deilig, kremet blomkålsuppe. En middag som tar lite tid i både forberedelse og koking.
Kremet blomkålsuppe
3 porsjoner
Du trenger:
- 1 stort blomkålhode
- 1 liten løk
- 1 hvitløksfedd
- 7-8 dl vann
- 2 dl melk
- 2 terninger kyllingbuljong (eventuelt kraft dersom du har)
- smør/olje til steking
- godt brød eller rundstykker til servering
Hvis du ønsker kan du toppe med sprøstekt spekeskinke, bacon eller gresskarkjerner du har tørristet i stekepannen litt.
Slik gjør du:
Kutt opp en blomkål i buketter, og finhakk løk.
Fres løken i litt smør i et par minutter, tilsett blomkålbukettene og fres videre i 1 minutt. Tilsett mellom 7-8 dl vann og buljongterningene (til blomkålen akkurat er dekket). Kok til blomkålen er mør, ca 10-15 min. Tilsett så melk, og mos jevn med stavmikser. Ta ut ca. 1/4 av blomkålbukettene før du kjører suppen med stavmikser hvis du ønsker å ha noen hele buketter i suppen. Ha tilbake i suppen når du den er ferdig.
Server med grovt brød eller rundstykker.