Kremet avokadopasta med kylling og cherrytomater. Basilikum, hvitløk og parmesan setter en deilig smak på retten, som også inneholder skjulte grønnsaker, nemlig erter. Du kan lage retten med bare avokado også, men erter gir både en enda friskere grønnfarge, og ikke minst du får du i deg enda en grønnsak.

Kremet avokadopasta med kylling

Du trenger:

  • 2 kyllingfileter
  • 1 avokado
  • 50 gram frosne erter
  • 1 ss sitronsaft
  • 100 gram cherrytomater
  • 2 gode håndfuller basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • 150 gram pasta (fullkorn eller linse/bønne-pasta)
  • parmesan på toppen (hvis du ønsker)
  • rapsolje til steking
  • server med godt brød eller hvitløksbrød hvis du ønsker (kan droppes)

Slik gjør du:

Kjør avokado, erter (som har tint litt på kjøkkenbenken), sitron, hvitløk, basilikum, salt og pepper i en blender eller med stavmikser til du får en jevn dressing.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Skjær kyllingfiletene i strimler, krydre med salt og pepper og stek i litt rapsolje til de er ferdig stekt.

Del alle cherrytomatene i to.

Bland avokado-puréen sammen med pastaen. Topp med kylling, cherrytomater og parmesan. Gjerne litt mer basilikum også.

kremet avokadopasta

Prøv også kylling med pesto, spinat og kyllingkjøttdeig.