Knekkebrød med rug, havre og frø som er både tynne, sprø og fullgrove er helt perfekt i matpakken. Kanskje du kan ha en boks med disse stående på pulten på jobb, i stedet for den vanlige knekkebrødposen? Masse fiber fra rugmel, havre og frø gjør at du holder deg god og mett lenge.

Knekkebrød med rug, havre og frø

2 brett 

Du trenger:

  • 2 dl store havregryn
  • 1 dl sammalt rugmel
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 ss chiafrø
  • 5 dl vann
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene. La deigen svelle i ca. 10-15 min. Fordel så deigen utover to stekebrett med en slikkepott. Den er ganske løs og dermed lettere å smøre utover. Pass på at alt har samme tykkelse for at alt blir jevnt stekt. De første gangene kan dette kreve litt tålmodighet, men har du fått deg en god teknikk går det som en lek.

Sett begge brettene inn på 160 grader varmluft samtidig. Stek først i 10 minutter. Ta brettene ut og bruk et pizzahjul til å dele de opp i ruter. Sett brettene inn igjen, og la de steke i ca. 60 min til. Bytt gjerne plass på brettene underveis dersom ovnen ikke steker helt jevnt. La brettene stå i ovnen og tørke på ettervarmen dersom knekkebrødene ikke er helt tørre etter en times tid.

Oppbevares i en kakeboks for å holde på sprøheten lenge.

knekkebrød med rug