Kjøleskapsgrøt med chiafrø og pære er frokosten som lager seg selv over natten, og kjøleskapsgrøt kan varieres i det uendelige. Kjøleskapsgrøt inneholder ofte både melk og yoghurt, jeg liker å slå de to sammen og heller bruke cultura eller kefir. Det gir gode melkesyrebakterier for magen, og færre ingredienser. Har du litt most banan trenger du ikke søtning, men honning, sukrin gold eller litt lønnesirup smaker veldig godt i grøten. Denne er med raspet pære som gir friskhet og god smak.

Kjøleskapsgrøt med chiafrø og pære

 1 porsjon

Du trenger:

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl cultura
  • 1 ss chiafrø
  • 1 pære
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme (kan droppes)
  • en klype salt
  • 1 ts honning, lønnesirup eller sukrin gold

kjøleskapsgrøt med chiafrø

Slik gjør du:

Skyll pæren og rasp den med et rivjern. Spar evt. på 1/3 av pæren som du kan kutte opp i biter og ha på toppen av grøten.

Bland alle ingrediensene godt, og la den stå over natten i kjøleskapet. Topp med frisk frukt, nøtter/frø, kokosmasse eller det du har tilgjengelig. Et godt tips er å ha frosne bær over, så holder den seg kald en god stund i matboksen.

kjøleskapsgrøt med chiafrø

Prøv også chiapudding med mangopuré.