Å lage pizzabunn av kikertmel har vært en favoritt lenge, men nå har jeg fått en ny favoritt – kikertquesedillas. Hemmeligheten er å steke kikertlefsene skikkelig tynne og sprø på høy varme i litt rapsolje, da blir de like sprø som en quesedillas av tortillalefse uten å bruke mye smør. Denne quesedillasen har masse planteproteiner og næring, og er helt glutenfri! Kan også lages vegetarisk eller vegansk ved å bytte ut kylling med f.eks. bønner og ha et vegansk alternativ til ost og rømme.

Kikertquesedillas

til 2 porsjoner:

Du trenger:

Kikertlefsen:

  • 2 dl kikertmel (kjøpes på internasjonale butikker)
  • 2 dl vann
  • et hvitløksfedd (kan droppes)
  • en klype salt
  • rapsolje til stekning

Fyll:

  • ca. 200 gram kyllingfilet eller lårfilet av kylling
  • ca. 1 dl raspet ost
  • 2 ss hot sauce eller salsa
  • 2-4 ss mais
  • 10 cherrytomater
  • noen ringer rødløk
  • 1 hvitløksfedd
  • salt og pepper

Valgfri topping:

  • en god dip for eksempel: salsa og rømme, hummus eller guacamole (en avokado, salt, pepper og litt lime) – eller alle fire
  • koriander (kan droppes)

Sidesalat:

  • grønne blader (ruccola, babyspinat)
  • cherrytomater
  • rødløk

 

kikertquesedillas

Slik gjør du:

Bland sammen vann, kikertmel, salt og hvitløksfedd (kan droppes) med en blender/stavmikseren til det er godt blandet sammen. La den stå kaldt mens du tilbereder det andre. Røren skal ikke være for tynn, da vil den være vanskelig å steke. Skal være som en pannekakerøre.

Skjær kylling i biter, krydre med litt salt og pepper og stek sammen med presset hvitløk til den er gjennomstekt.

Kutt opp cherrytomater i skiver og rødløk i tynne ringer. Lag sidesalaten og evt. valgfri topping/dip. Avokado i skiver kan også brukes i stedet for guacamole.

Ha rapsolje i en varm stekepanne på medium til høy varme (ikke så varmt at det ryker av oljen). Ha i ca. 1/4 av kikertmelrøren og vend stekepannen slik røren flyter ut til en tynn, rund pannekake. Når den begynner å bli gjennomstekt så snur du lefsen og steker på den andre siden. La den bli litt brun/godt stekt på begge sider. Gjenta 3 ganger, slik du har fire store pannekaker. Ha så den ene tilbake og legg på raspet ost, kyllingbiter, cherrytomater, mais, rødløk, og litt hot sauce (styr styrken selv) eller salsa. Legg så på litt ost igjen, og legg en ny pannekake over. La alt bli gjennomvarmt og la osten smelte, og så snur du pannekaken med alt fyll og varmer den andre siden også. Du kan også lage halve quesedillaser, hvor du legger fyllet på den ene halvdelen og bretter over den andre. Da blir det kanskje mindre søl 😉 Nytes varme sammen med salt og valgfri topping.

kikertquesedillas