God fredag 🙂 I dag gir jeg deg oppskriften på en deilig hvit pizza med grov pizzabunn som passer godt til både hverdag og helg. Servert med masse ruccola eller en sidesalat blir dette en sunn og god middag til liten og stor.

Hvit pizza grov pizzabunn og kylling

Du trenger:

Pizzabunn:
  • 2 dl havregryn malt til mel (eller havremel)
  • 5-6 dl fibramel
  • 3 dl lunket vann
  • 1/2 ts salt
  • 25 gram fersk gjær
Pizzasaus:
  • 3 dl creme fraiche
  • 3-4 stk presset hvitløksfedd
  • 1/3 stk chili, finhakket
  • pepper og salt
Pizzatopping:
  • 400 gram strimlet kyllingfilet (krydder: 1 ts røkt paprikapulver, 1 ts chiliflak, pepper og salt)
  • 1 rødløk
  • 220 gram revet mozzarella eller annen revet ost
  • 1 beger perletomat/cherrytomat
  • ruccola

Slik gjør du:

Rør gjæren ut i lunket vann (ca. 37 grader). Bland sammen alle ingrediensene til pizzadeigen i en bakebolle, men hold igjen på fibramelet. Elt deigen godt til den blir smidig og glatt. Tilpass melmengden til deigen ikke klistrer seg til kanten av bakebollen. La den heve til dobbelt størrelse, ca. 40 min.

I mellomtiden blander du sammen alle ingrediensene til pizzasausen. Sett den kaldt.

Kutt opp rødløk i ringer, del perletomater i to.

Stek den strimlede kyllingfileten i rapsolje på medium varme til den er akkurat gjennomstekt (ikke overstek da den skal inn i ovnen i tillegg). Krydre med chiliflak, paprikapulver, pepper og salt.

Når pizzadeigen er ferdig hevet, deler du den i to og strør litt mel på to bakeark. Kjevle ut til to runde pizzaer. Dekk bunnene med pizzasaus (har du noe til overs kan du bruke det som hvitløksdressing på toppen). Ha på kylling, ost, cherrytomat og rødløk på toppen.

Stekes på 250 grader i ca. 10-12 min. Server med ruccola eller en god salat.

 

Glad i pizza? Prøv pizza med  kikertbunn.