En litt spicy fiskesuppe med mye grønnsaker som passer godt til hverdagen. Fisken kan du kjøpe i ferdige terninger, og tilsette i suppen fra frossen tilstand. Veldig enkelt!

Hverdagslig fiskesuppe med asiatiske smaker

4 porsjoner

Du trenger:

  • 800 gram frosne terninger av torsk og sei
  • 1 løk
  • 3 hvitløk
  • 1/2 chili
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 gulrøtter
  • 6 dl fiskekraft eller vann + fiskebuljong
  • 4 ts rød currypaste
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 lime
  • Fersk koriander til topping

 

Slik gjør du:

Begynn med alle grønnsakene slik du har alt klar før du starter. Finhakk løk, hvitløk og chili, riv ingefær og kutt paprika og gulrøtter i korte staver.

Fres løk, chili og hvitløk i rapsolje til løken er blank og myk. Tilsett currypaste og revet ingefær, og la det frese i et minutt, før du har i gulrøtter og paprika. Tilsett deretter kokosmelk og fiskekraft og la det koke til grønnsakene er møre, ca. 10 min. Skru ned temperaturen på platen, slik det ikke koker lenger.

Tilsett deretter fiskesaus, soyasaus og fisketerningene, og la de trekke i suppen til fisken er gjennomvarm og flaker seg, dette tar ca. 4-6 min. Bruk også gjerne fersk fisk, da trenger fisken kortere tid.

Server med lime og koriander på toppen, og gjerne med grove rundstykker eller nanbrød til.