Hummus er en smaksrik puré som passer godt som dip til grønnsaker, som tilbehør til middag eller på knekkebrød. Jeg liker godt å ha hummus i salater eller til andre vegetariske retter som trenger litt proteiner. Prøv deg frem med ulike krydre for å finne din favorittoppskrift. I dag hadde jeg litt fersk koriander i min hummus, prøv gjerne med persille også.

Hummus

Du trenger:

  • 1 boks kikerter, ferdig kokt (240 gram)
  • 1/2 sitron
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ss tahini (kan droppes)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 ts spisskummin
  • 1/2 ts røkt paprikapulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss hakket koriander

Slik gjør du:

Skyll kikertene i kaldt vann med et dørslag. Kjør saften av en sitron, olivenolje, hvitløk, tahini, urter og krydder sammen med kikertene med en hurtigmikser til det blir en jevn og fin puré.