I dag frister jeg med en utrolig god salat, med masse farger og næring. Nøkkelen til en digg salat er å ha elementer med ulik konsistens. Her får du både crunch fra rødkål og ristede gresskarkjerner, og en kremet hummus som gir ekstra spenst til salaten.
Høstsalat med søtpotet og hummus
2 porsjoner
Du trenger:
- 250 gram søtpotet
- 2 ss gresskarkjerner
- 100 gram edamebønner
- 4 ss hummus (lenke til oppskrift)
- 1/2 pakke ruccola
- 200 gram rødkål
- 1 vårløk
- salt og pepper
Slik gjør du:
Kutt en søtpotet i terninger, krydre med salt og pepper og bak i ovnen på 225 grader i ca. 15-20 min til søtpotetbitene er møre. De siste 3 minuttene tilsetter du gresskarkjerner på stekebrettet.
Skyll og kutt opp grønnsakene, og fordel grønnsakene og hummusen i en skål. Topp med søtpotetbiter og gresskarkjernene.
Edamebønner finner du i frysedisken, la de tine på benken før du tilsetter de i salaten. Skal du ha salaten med i matpakken kan du gjerne legge bønnene frosne sammen med de andre ingrediensene. Da holder matpakken seg kald lenger.