Havrekjeks med sjokoladebiter er en favorittoppskrift. Sunne og gode ingredienser som gir kroppen så mye mer næring enn de kjøpekjeksene proppet full av sukker. Disse kjeksene er både sukkerfrie (hvis du bruker sjokolade uten sukker) og uten smør. Kan også lages glutenfrie!

Havrekjeks med sjokoladebiter

18 stk

Du trenger:

  • 1 egg
  • 50 gram peanøttsmør
  • 1 dl melk
  • 150 gram havregryn (glutenfrie havregryn for glutenfritt)
  • 75 gram siktet spelt (glutenfritt mel for glutenfritt)
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss sukrin gold (kan også bruke annen søtning som f.eks. honning)
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan droppes)
  • 75 gram mandler
  • 75 gram mørk sjokolade (85 % kakao)

havrekjeks med sjokoladebiter

Slik gjør du:

Hakk opp mandler og sjokoladen i passelige biter. Bland sammen alle ingrediensene til en litt klissete røre.

Legg klatter (ca. 1 ss hver) på et stekebrett, og trykk de litt ned og form til kjekser.

Stek på 190 grader i ca. 13-15 minutter til de er gylne, men ikke brent. Avkjøles på rist. Smaker absolutt best samme dagen, men kan oppbevares i en lufttett boks noen dager.

 

havrekjeks med sjokoladebiter

Prøv også havrekjeks med mandelsmørfyll.