Havrekjeks med masse godt fyll kan passe som et lite mellommåltid, eller kanskje som en av årets julekaker? Det er ikke lenge igjen nå, bare en liten uke til julaften. Selv synes jeg førjulstiden er nesten like kos som selve dagen. Det er noe spesielt med de dagene før jul, en god stemning og litt ekstra hygge. Håper du nyter disse førjulsdagene, og ikke stresser rundt fra et gjøremål til et annet uten å stoppe opp og nyte litt. Kanskje kan en bakekveld med venner eller familie gi deg litt avslapping og kos, fremfor å være enda en ting du blir glad for å krysse av listen din? Disse havrekjeksene er i hvert fall veldig fort gjort å lage, så får du mer tid til de du baker sammen med.

 

Havrekjeks med mørk sjokolade, tørket frukt og nøtter

18 stk

Du trenger:

  • 150 gram havregryn
  • 50 gram fibramel
  • 1 dl valgfri melk
  • 1 egg
  • 40 gram smør
  • 50 gram 70 % sjokolade
  • 50 gram hasselnøtter
  • 6 stk tørket aprikos
  • 1 ts kanel
  • 4 ss kokosblomstsukker (eller annen søtning)
  • 1 toppet ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan droppes)

Slik gjør du:

Smelt smøret og la det avkjøles litt. Hakk opp hasselnøtter, tørket aprikos og mørk sjokolade til passelig små biter. Bland sammen alle ingrediensene. Dekk to stekebrett med bakepapir, og legg 9 klatter på hvert brett med en spiseskje. Bruk fingrene til å trykke deigen utover, og form til kjeks.

Stek på 190 grader midt i ovnen, i ca. 12-15 min. Følg med så de ikke svir seg. Avkjøl på rist. Nyt med et glass melk eller en god kopp kaffe.