Grøt er manges frokostfavoritt, og smaker ekstra godt nå som det er kaldt ute. Havregrøt med chiafrø og peanøttsmør er en digg variant til den klassiske havregrøten. Gir deg litt ekstra gode fettsyrer, og løfter smaken ti hakk minst. I hvert fall hvis du liker peanøttsmør like godt som meg.

Havregrøt med chiafrø og peanøttsmør

1 porsjon

Du trenger:

  • 1 dl store havregryn
  • 1 dl ekstra lett melk
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts kanel
  • evt. 1 ts søtning (ikke nødvendig da bananen gir sødme)
  • en klype salt
  • 1/2 banan og 1 ts peanøttsmør til topping

Slik gjør du:

Kok opp havregryn, melk, vann og salt og la det småkoke i 5 min. Rør av og til. Du kan også bruke lettkokte, da tar det kortere tid. Etter fem minutter tilsetter du chiafrø og lar det koke i 1 min. Ta gryten av platen og rør godt, da vil du merke at grøten tykner. Tilsett kanel og evt. søtning, ha grøten i en skål og topp med skivet banan og peanøttsmør.

havregrøt med chiafrø