Hasselnøttsmør med ristede hasselnøtter er minst like godt som mandelsmør, og kan brukes på akkurat samme måte. Prøv å bytte ut smørøye i havregrøten med et nøttesmørøye i stedet, mer smak og mer næring! Er supergodt på toppen av pannekaker, knekkebrød (gjerne sammen med banan) eller som fyll i en myk daddel.

Hasselnøttsmør

DU TRENGER:

400 gram hasselnøtter

1 ts salt

hasselnøttsmør

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 160 grader. Spre en pakke med hasselnøtter utover en stekeplate, og la den stå i ovnen i ca. 10 minutter. Skal ikke bli brent, bare lett ristet for å få frem den gode smaken.

Ha nøttene i en blender eller en foodprosessor som er litt kraft i. Begynn med lav hastighet. Først blir nøttene finhakket, så til mel og når de etterhvert slipper ut olje kjører du til alt har fått smørekonsistens. Smak til med salt. Hvor lang tid det tar kommer an på blenderen din. Stopp blenderen av og til, og dytt ned det som kommer rundt kanten. Dersom blenderen din trenger litt hjelp, kan du ha i litt hasselnøttolje eller kaldpresset olivenolje.

hasselnøttsmør