En orange herlighet på en ellers grå vinterdag. Det snødde faktisk for et øyeblikk siden, men nå er himmelen og bakken grå igjen. Da passer det å lage en fargerik suppe proppfull av grønnsaker og næring. Passer godt i disse forkjølelsestider også.

Gulrot- og linsesuppe

4 porsjoner

Du trenger:

  • 700 gram gulrøtter
  • 1 boks røde linser (175 gram)
  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 1/2 chili
  • 2 ts spisskummen
  • 7 dl vann og en terning grønnsaksbuljong
  • 2 lime
  • 1/2 plante fersk koriander
  • 4 ss rømme
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Finhakk løk, chili og hvitløk, skjær gulrøttene i biter, og riv eller finhakk ingefæren.

Fres løk og gulrøttene i litt olje i en gryte, ca. 3-4 min. Ha så i hvitløk, ingefær, spisskummen og chili og fres videre i 1-2 min. Tilsett vann og buljongterning, kok opp. Når vannet koker tilsetter du linsene, og koker til gulrøttene er møre. Kjør deretter hele suppen med stavmikser til suppen er helt jevn. Smak til med salt og pepper. Har du matfløte kan du også tilsette en svett for rundere smak, men det er ikke nødvendig.

Topp suppen med masse koriander, lime og en rømmeklatt. Server med grovt brød eller rundstykker.